Warme Maaltijden

Ben je 65-plusser en lukt het niet meer om dagelijks te koken? Als je niet kan rekenen op familie, buren of vrienden voor hulp, dan kan je bij de dienst Thuiszorg terecht.

Het Zorgbedrijf voorziet een maaltijdbedeling die warme maaltijden aan huis bezorgt. Deze maaltijd bestaat uit soep, een hoofdschotel en een dessertje.

Voor de bedeling werkt Het Zorgbedrijf samen met het Vilvoords Zilverpunt.

Voor wie?

Bejaarden en mindervaliden die niet of onvoldoende in staat zijn maaltijden zelf te bereiden, wegens ziekte, lichamelijke ongeschiktheid of bijzondere sociale omstandigheden.

Hoe werkt het?

We bedelen de warme maaltijden aan huis tussen 10 en 13 uur. Je bepaalt zelf op welke dagen je een maaltijd wil.

Ook tijdens de weekends en de feestdagen worden maaltijden bedeeld, maar dan gaat het om maaltijden die je zelf nog opwarmt in een (microgolf)oven. Dit betekent dat je de dag vóór het weekend of een feestdag het gevraagde aantal maaltijden ontvangt. Je bewaart ze gewoon in de ijskast (geen diepvries) tot je ze opwarmt. Deze maaltijden zijn maximaal 5 dagen houdbaar, mits je ze koel bewaart.

Kostprijs

De prijs per maaltijd berekenen aan de hand van je inkomen en bedraagt:

  • 2,60 euro
  • 5,20 euro
  • 6,30 euro
  • of 7,80 euro per maaltijd.

Hoe bestellen?

Om warme maaltijden te bestellen, neem je telefonisch contact met Het Vilvoords Zilverpunt op het nummer  02 254 85 21. De dag nadien kan je je eerste warme maaltijd al ontvangen. 

Opgelet: je moet minimum 3 maaltijden per week te bestellen.

Daarnaast vragen we om zo snel mogelijk (binnen de 30 dagen) een afschrift van de inkomsten (invaliditeit of pensioen) te bezorgen aan het Vilvoords Zilverpunt. Dit afschrift mag in gesloten omslag meegegeven worden met de bedeler. Op basis daarvan kunnen we de juiste prijs per maaltijd voor je berekenen. Bezorg je ons dit afschrift niet? Dan rekenen we het maximumtarief per maaltijd.

Je betaalt per overschrijving. Hiervoor ontvang je iedere maand een berekening van de maaltijden van de voorbije maand.