Spreuken fleuren Zorgbedrijf Vilvoorde op

Gepubliceerd opvrijdag 2 oktober 20209.12 u.
Kleine quotes, maar grote deugd... Ook wij doen mee met de actie van Samen Veerkrachtig! Lees hier ons persbericht:

Spreuken fleuren Zorgbedrijf Vilvoorde op

 

In de verschillende vestigingen van Zorgbedrijf Vilvoorde duiken sinds 1 oktober spreuken op.

 Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken willen we bij onze bewoners, bezoekers, klanten en medewerkers een instant glimlach opwekken en hen een goed gevoel geven.

Zo wilt Zorgbedrijf Vilvoorde mee haar schouders zetten onder de actie 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zetten.

 

De actie in het kort:

Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.

 

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober worden in Vilvoorde tientallen ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. De acties gaan van wandelingen, workshops, infosessies, dans- en filmvoorstellingen. Ze nodigen iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat we er dus nog altijd te veel over zwijgen en praten net een deel van de oplossing is.

 

Samen Veerkrachtig

“Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken”, aldus Lode Peeters, Algemeen Directeur Zorgbedrijf Vilvoorde. “Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. De diensten van Zorgbedrijf Vilvoorde nemen hierin een belangrijke rol op voor jong en oud.  Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht”, zegt Linda De Bremme, coördinator thuiszorg.

Wil je testen hoe je veerkracht nu is, surf dan naar www.fitinjehoofd.be en ga naar mijn veerkracht. Op basis van jouw score krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je toegang tot oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan.

Een overzicht van activiteiten die plaats vinden tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vind op www.samenveerkrachtig.be.