Opvangcrisis Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd opdonderdag 31 maart 202213.49 u.
Europa en België worden geconfronteerd met een vluchtelingencrisis n.a.v. de oorlog in Oekraïne. In België worden verschillende vormen van opvang gecreëerd voor deze vluchtelingen.

Naast de opvang bij mensen thuis heeft de Vlaamse regering aan de lokale besturen gevraagd verschillende vormen van collectieve opvang op te starten. Ook de stad Vilvoorde heeft deze vraag gekregen.

Zorgbedrijf Vilvoorde draagt daartoe zijn steentje bij door 3 assistentiewoningen in De Steenkaai ter beschikking te stellen van de stad. In deze assistentiewoningen kan de stad dan Oekraïense vluchtelingen onderbrengen.

Indien mogelijk zijn dat Oekraïense vluchtelingen die tot dezelfde leeftijdsgroep behoren als de overige bewoners van de assistentiewoningen, maar dat is afhankelijk van wie zich op dat moment aandient. We heten hen alvast welkom!

Indien er in de komende weken of maanden andere assistentiewoningen vrijkomen, zal er telkens met de stad overlegd worden. Het kan dus zijn dat er nog andere assistentiewoningen worden ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, maar het kan ook dat er Vilvoordse senioren zullen inhuizen.