Filfurdo investeert in “de mens” achter de dementie!

Gepubliceerd opdonderdag 6 juni 201910.24 u.
In september 2017 verhuisden de bewoners van het woonzorgcentrum ”ter linde” aan de Vlaanderenstraat naar Filfurdo op de Harensesteenweg.

Deze ambitieuze zorgsite heeft naast het WZC met 181 woongelegenheden en 10 bedden kortverblijf ook een lokaal dienstencentrum, een kinderdagverblijf (een samenwerking met Felies) en een dagopvangcentrum (een samenwerking met Landelijke Thuiszorg).

Het woonzorgcentrum zelf heeft 3 verdiepingen. De Zennevallei, Het SAS en De Watertoren. De watertoren is een beschermde afdeling bestemd voor mensen met dementie. Sinds 18 maart 2019 is er binnen deze afdeling een kleinere leefgroep gecreëerd: De Waterbron.

Deze leefgroep bestaat uit 18 woongelegenheden en is bestemd voor mensen met dementie die een specifieke zorgnood hebben met aangepaste activiteiten in een kleinschaligere eenheid.

Net zoals op de andere afdelingen proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met bewoners hun levensritme, hen te laten deelnemen aan dagelijkse activiteiten en te investeren in de kwaliteit van hun leven en relaties. Aangezien mensen met dementie gevoeliger zijn aan heel wat prikkels is voor deze groep een andere aanpak met een kleinschaligere zorg- en woonvorm aangewezen.

Wij streven – niet enkel voor onze bewoners met dementie – naar een fixatiearmbeleid. Empowerment en inclusie zijn dan ook streefdoelen voor onze zorgmedewerkers.

Wilt u dit alles zelf eens zien, kom dan naar de opendeurdag op 6 oktober vanaf 14u00.

Heeft u inmiddels vragen dan kan u altijd terecht van 8u tem 12u en van 13u tem 15u30 op het algemene nummer 02/447.05.00.

Op opendeurdag kunt u ook de andere afdelingen bezoeken. Op alle afdelingen biedt Filfurdo naast een aangepaste zorg op maat ook een waaier aan interne en externe activiteiten aan voor alle bewoners die het wensen. Er zijn collectieve activiteiten, feesten, een bal,…. Maar ook de mogelijkheid om gewoon een babbeltje te houden met de bewoners.