Coronavirus – 11 maart 2020

Gepubliceerd opwoensdag 11 maart 202015.30 u.

Om onze bewoners, klanten, kindjes, hun familieleden en het personeel te beschermen neemt Zorgbedrijf Vilvoorde enkele bijkomende maatregelen op basis van de richtlijnen van de overheid.

Lokale dienstencentra

De lokale dienstencentra worden vanaf 11 maart 2020 in de namiddag gesloten. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 13 april 2020. Dit wil zeggen dat alle activiteiten, georganiseerd in de lokale dienstencentra, niet doorgaan. Ook de activiteiten van andere organisaties gaan niet door.

Mensen die hun maaltijd via het zorgbedrijf aankopen en deze normaal gezien nuttigen in het lokaal dienstencentrum zullen deze vanaf donderdag 12 maart 2020 aan huis geleverd krijgen via onze chauffeurs.

Gezinszorg en poetshulp

De noodzakelijke zorgverlening blijft gegarandeerd. Eventuele niet noodzakelijke zorg kan worden uitgesteld.  

Wij adviseren om het bezoek van familie en vrienden thuis te beperken tot het minimum. Het bezoek van kinderen jonger dan 16 jaar wordt afgeraden.

Informeer ons wanneer je ziektesymptomen vertoont of onbeschermd contact hebben gehad met een (waarschijnlijke) COVID-patiënt.

Woonzorgcentrum Filfurdo

Het woonzorgcentrum neemt volgende bijkomende maatregelen.

 • Bezoek van kinderen onder 16 jaar wordt niet toegelaten.
 • De cafetaria wordt voorlopig gesloten tot en met 13 april.
 • Gemeenschappelijke activiteiten en evenementen met externen worden tijdelijk stopgezet. Intern is er wel animatie voorzien.
 • De bezoekuren worden beperkt van 10u00 tot 18u00. Bezoekers dienen zich te laten registreren (naam resident, naam bezoeker, adres bezoeker en telefoonnummer bezoeker).

Verder adviseren wij, indien je ziektesymptomen vertoont, niet op bezoek te komen bij onze bewoners.

Bezoekers die onlangs in een hoog-risicogebied hebben verbleven of onbeschermd contact hebben gehad met een (waarschijnlijke) COVID-patiënt, worden verzocht het woonzorgcentrum niet te betreden en hun bezoek uit te stellen tot minstens 14 dagen na hun terugkeer/onbeschermd contact.

Kinderdagverblijf KaDeeke

Aan de ouder(s) geven we volgende bijkomende adviezen mee:

 • Hou een kind dat ziek is thuis om zowel het zieke kind als de andere kinderen en onze medewerkers te beschermen.
 • Indien je kind niet naar het kinderdagverblijf kwam omwille koorts of griepsymptomen, adviseren we om ons een gunstig advies van de huisarts voor te leggen waarin vermeld staat dat het kind naar de opvang kan komen.
 • Heeft je kind een verzwakt immuunsysteem overleg dan met de behandelende arts of thuisblijven aangewezen is.
 • Bescherm grootouders én familieleden die behoren tot de risicogroep. Bekijk of je alternatieven vindt voor het brengen en afhalen van je kind naar het kinderdagverblijf.

Informeer ons wanneer je op vakantie bent geweest naar een hoog risicogebied, of indien je nauw contact had met een besmet persoon.

Algemene richtlijnen 

Naast de bovenvermelde nieuwe richtlijnen, blijven ook onderstaande richtlijnen van kracht.

 • Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 seconden) met water en zeep, dit volstaat. Speciale wasgels zijn in principe niet nodig, gewone zeep volstaat. Toch stellen we alcoholgel ter beschikking (inkomhal en de 3 verdiepingen) die we vragen te gebruiken bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum.
 • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen.
 • Gebruik wegwerpzakdoeken en werp ze in de vuilbak.
 • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen), afstand van 1,5 à 2 meter wordt aanbevolen.
 • Bij het groeten geen handen schudden, noch zoenen.

Heb je hierover vragen? Dan kan je ons contacteren via het nummer 02 447 07 00.